Ponni på fór?

Flere av ponniene og hestene våre kan trenge en fórvert som har lyst til å stelle litt ekstra for akkurat sin ponni. Når man er fórvert må man stelle hesten, gjøre ren boksen, fylle vann, flis og høy den dagen man har ansvaret. I tillegg må man kose og mosjonere hesten. Enten ved å leie, longere, tømmekjøre eller å ri. Man må huske på at treningsøkten skal være oppbyggende og hyggelig for hesten – så dersom du skal øve på noe spesielt er det kanskje bedre å ta en privattime? All trening må være avklart med stallansvarlig. Noen hester har kanskje et eget treningsopplegg som det er viktig at man følger.

Å være fórvert gjør at man får et nærere forhold til akkurat «din» hest og det er jo akkurat relasjonsbygging vi er så opptatt av her på ESS! Det er ikke alltid vi er i stallen selv, så det er viktig at den som er fórvert er over 12 år og kan håndtere hesten alene – eller at en foresatt er med og hjelper. Det er mulig å være fórvert både i helger og i ukedager, alt etter avtale. Noen ganger har vi weekendkurs og andre arrangementer -da har fórverter førsterett til å melde seg på. Noen hester er godt utdannet og andre er helt unge som har utdannelsen foran seg. Som fórvert kan du dermed ha muligheten til å være med på reisen å utdanne en hest. Å ha en hest eller ponni på fór koster 200,- pr dag/pr hest, og vi ønsker kun faste avtaler og minimum 2 ganger pr uke.

Hvem ønsker seg fórvert?

Emma – trenger en person som er bestemt, rettferdig og trygg. Hun kan ris i dressur, sprang og feltritt for den erfarne rytter. Jobber også bra fra bakken. Kan også brukes i ridetimer dersom man ønsker å ha «egen» hest til kurs.

Zamba – trenger en person som er bevisst på egen atferd, er trygg og glad i stell og relasjonsbygging. Arbeid fra bakken er fint sammen med Zamba

Scarlette – trenger en erfaren, trygg og følsom person, som er interessert i allsidig trening om masse kos og stell. Hun er drektig og skal følle i juli, så vi regner ikke med at ridning er aktuelt de siste par månedene.

Zenobia – trenger en meget øvet, lett og trygg voksen person. Kan også brukes i ridetimer dersom man ønsker å ri «egen» heste på kurs.

Gustav – trenger en fornuftig, uredd person som er interessert i å lære sammen med han.

Todd – trenger en humoristisk, uredd og øvet person. Kan også brukes i ridetimer dersom man ønsker «egen» hest på kurs.