Gårdsleir og Rideleir

Hver sommer eller skoleferie har vi hatt tradisjon på å arrangerer gårdsleir. Det er kjempegøy! Da starter vi dagen med å gi dyra mat og stelle for de, og utover dagen har vi forskjellige aktiviteter, allermest med hestene, men vi pleier også å få tid til å lage noe, eller stelle litt i grønnsakshagen. Generelt sier vi at alle som vil skal få prøve å ri i løpet av gårdsuka, men at ingen skal føle at de må. Det er viktig å huske på at dette ikke er en rideleir med ridning hver dag, men på noen leirer har vi også mer rideundervisning – da kaller vi dette rideleir eller treningsleir.

I 2021 fikk vi lov til å arrangere SOMMERSKOLE i samarbeid med Arendal kommune. Sommerskolen arrangerte vi i uke 26, 27 og 32 og alle ukene var stappfulle og vi kan kalle det en knallsuksess! Fantastiske tilbakemeldinger fra både barn og foreldre og så utrolig mange gode opplevelser vi fikk sammen!

I 2023 skal vi arrangere gårdsleir i uke 26 og rideleir i uke 27, 31 og 32

Gårdsleir er for de som ikke har ridd tidligere og som ønsker en uke med opplevelser sammen med oss på gården. Rideleir krever at du som rytter er selvstendig nok til å ri alene på forskjellige hester i skritt og trav som et minimum. Treningsleir er for deg som enten har egen hest eller er på et nivå hvor man tenker at man skal ut og konkurrere.

RIDELEIR PÅ ENGENE STALL OG STUTTERI

Vi har i år 3 uker med rideleir og vi gleder oss veldig til å bli kjent med mange nye, og bedre kjent med gode bekjentskaper. Våre leirer er unike fordi vi har små grupper, med maks 12 deltakere pr uke, og mindre grupper i undervisningen. Vi tilrettelegger selvfølgelig for at alle skal få undervisning og utvikling fra det nivået man er på, så ingen trenger å være bekymret for at man ikke henger med. Alle får en fast hest som man har «ansvaret» for den uken, og vi ser at mange blir godt kjent og veldig trygg på denne hesten man får tildelt.

TIDER:

  • Alle leirene starter kl 09.00 på morgenen og slutter kl 15.00 på ettermiddagen.
  • NYHET!!!!!!! Uke 32 vil vi ha muligheter for overnatting – dersom det er noen som ønsker det. Da er det oppmøte kl 09.00 på mandag og avreise kl 15.00 på fredag. Vi gleder oss til å lage spennende og artige løsninger på soveplasser! Det blir servert tre måltider for de som overnatter her. Tilleggspris for overnatting er kr 1000,- pr deltaker. Rideinnholdet vil være det samme som på dagleir, men deltakerne vil få masse gøye opplevelser også på ettermiddagene/kveldene samtidig som man blir kjempegodt kjent!
  • Dersom uke 32 blir raskt fullbooket for overnatting, vil vi åpne for flere uker med overnatting – vær rask med påmelding!

DAGS/UKESRYTME:

Mandag blir man kjent med plassen, menneskene og hestene, får tildelt hest og vi har to treningsøkter, innhold i disse er litt avhengig av nivå. Vi spiser lunsj mellom øktene, og på slutten av dagen er det som regel tid til litt stell, salpuss, lek, eller rett og slett avslapning eller kos med de andre dyrene.

Tirsdag, onsdag og torsdag er dagsrytmen ganske lik, men vi har variasjoner på ridetimene. Vi legger opp aktivitetene etter nivå, men håper på at man skal få vært innom voltige, turridning (kanskje bade med hestene???), barbakridning, frihetsdressur og kanskje også hoppe litt?

Fredag er siste dag og da har vi alltid en avslutning – da er det lov at det kommer tilskuere og heier på deltakerne! Noen syns det er kjempegøy å kle seg ut til denne oppvisningen/konkurransen, da kan man gjøre det. Andre vil kanskje flette og stelle hestene skikkelig godt som om det var et virkelig stevne – det er også veldig gøy!

Uke 26: 5 dagers gårdsleir, 26.juni -30.juni. Kr 2900,- pr barn.

Uke 27: 5 dagers rideleir – fra 05.juli -09.juli. Kr 4800,- pr deltaker. KUN FÅ PLASSER!

Uke 31: 5 dagers rideleir – fra 31.juli- 4.august. Kr 4800,- pr deltaker. KUN FÅ PLASSER

Uke 32: 5 dagers rideleir MED MULIGHET FOR OVERNATTING! – fra 08.-12. august.

Kr 4800,- pr deltaker (+ kr 1000,- for overnatting) Kun få plasser!

Uke 33: Aktivitetsdager: Kan booke enkeltdager med aktiviteter på gården. «Gårdsleir på en dag» Kr: 600,- pr barn pr dag/inkl et måltid. Åpningstid: 09-15.00. Mertid før eller etter kjernetid kan kjøpes i tillegg etter avtale. Vi har kapasitet for mange barn, men det kan bli fullt enkelte dager – påmelding gjøres pr mail, og du får en bekreftelse samt betalingsinformasjon.

PÅMELDING:

Ønsker du å melde deg eller ditt barn på leir?

Send mail til: engenestallogstutteri@gmail.com